facebook pixel
Waarom is efficiënt stalbeheer belangrijk?

Waarom is efficiënt stalbeheer belangrijk?

Updated: Mar 18

‘Een verschuiving naar digitaal stalbeheer’

Kun je je voorstellen dat je de volledige controle had over je stalactiviteiten om overal en altijd maximale productiviteit te bereiken?

Het beheren en verzorgen van paarden is een fulltimebaan die veel tijd en energie vereist. In deze dynamische industrie kan de noodzakelijke overstap naar een digitaal stalbeheersysteem uw bedrijf helpen tijd te besparen en efficiënter te werken. Het is belangrijk om te begrijpen dat stalbeheer veel meer is dan alleen het voederen van paarden en het uitmesten van stallen omvat. Het gaat erom de communicatie te optimaliseren, activiteiten te plannen en te organiseren met het oog de prestaties van uw bedrijf te verbeteren. Dit artikel gaat dieper in op het belang van waarom een ​​stalbeheer software de algemene efficiëntie van uw bedrijf kan helpen verbeteren.

Tijd besparen

Hoe snel bent u in het communiceren van dagelijkse activiteiten in uw stal? Het plannen en uitvoeren van alle taken met betrekking tot uw stal kost veel tijd en energie en dit heeft invloed op de efficiëntie van uw stal. In veel paardensportbedrijven lijkt het verspreiden van deze essentiële informatie een moeilijk en chaotisch proces te zijn, omdat alle communicatie via verschillende kanalen verloopt. Dit veroorzaakt problemen bij het lokaliseren van de informatie die gemakkelijk kan veranderen door uw hele team samen te brengen op één platform, zorgen voor een snelle planning van afspraken, het onmiddellijk ophalen van historische informatie over een bepaald paard of het toewijzen van taken aan werknemers voor het weekrooster. U verliest geen waardevolle tijd meer bij het verzamelen en communiceren van alle informatie. Dit zorgt voor wat extra ‘quality time’ voor je ware passie: de paarden.

Voortdurend up-to-date

Effectieve communicatie tussen werknemers, eigenaren, dierenartsen en hoefsmeden betekent dat alle partijen onmiddellijk op de hoogte zijn van nieuwe informatie. Om een ​​stal efficiënt te laten werken, is het erg belangrijk om alle stalactiviteiten naadloos op elkaar af te stemmen zonder de zorg voor de paarden uit het oog te verliezen. In het geval van een onverwachte situatie of een wijziging in plan, hebben alle gebruikers altijd overzicht over de planning, waardoor andere gebruikers onmiddellijk worden verwittigd via push-meldingen. Hoe sneller gebruikers de informatie aan andere teamleden kunnen verstrekken, hoe sneller een taak kan worden aangepast. Dit kan het verschil maken tussen het missen van je wedstrijdproef of het tijdig laten insemineren van je merrie of het serieus redden van je paard van een ernstige koliek. Bovendien kunnen ze op elk moment en vanaf elke locatie of apparaat informatie toevoegen en aanpassen. Efficiënt stalbeheer zorgt ervoor dat de paarden worden verzorgd zoals het hoort en worden alle betrokken partijen op de hoogte gehouden.

Gecentraliseerd platform

Ben je ooit gefrustreerd geraakt toen je een bestand niet kon vinden? Worstel je vaak met onverwachte aanvragen, zoals het ophalen van het gezondheidsdossier van een paard, mediabestanden, trainingsschema of het sturen van een factuur naar de volgende eigenaar? Eén platform om uw diensten op het optimale niveau te kunnen uitvoeren, is een manier om uw stal effectief digitaal te beheren. Het hebben van een centraal platform voor het bewaren van belangrijke informatie is cruciaal als het gaat om het uitvoeren van taken die voldoen aan de behoeften van uw paarden en hen begeleiden naar waar ze moeten zijn. Een efficiënt stalbeheersysteem kan de perfecte oplossing zijn om een ​​beter overzicht te krijgen van alle uitgevoerde en geplande activiteiten en nog beter om alle communicatie met de betrokken partijen te stroomlijnen. Zo een software en app helpt u om alle activiteiten in één gecentraliseerd platform te optimaliseren.

Vereenvoudigde administratie en facturatie

Elk bedrijf heeft te maken met administratieve taken en dat is niet anders voor paardensportbedrijven. Als u meerdere eigenaars van paarden hebt met verschillende behoeften, zoals afzonderlijke hoefsmeden, verschillende prijsafspraken, kan facturering zeer complex worden. Plaats nu al uw prijsafspraken voor uw diensten en favoriete producten in één systeem en laat ze met slechts één klik toevoegen en distribueren op automatische gegenereerde factuur. Bovendien kunt u potentiële klanten via een link toegang tot bestanden verlenen. Hoe gemakkelijk kan het zijn!

Efficiënt stalbeheer door middel van stalbeheersoftware kan deze administratieve stroom aanzienlijk mogelijk maken. Het stelt u ook in staat om de nodige rapporten en Excel-bestanden aan te maken voor een duidelijke analyse van de medische behandelingsgeschiedenis, revalidatie trainingsschema’s en de tijdsregistratie van uw werknemers voor het jaar. Een nadere beschouwing van uw administratieve activiteiten helpt immers om uw stalbeheer te optimaliseren tot een proces dat het meest efficiënt is.

Transparantie en betere beslissingen nemen

Traditioneel werd stalmanagement in veel stallen uitgevoerd op basis van intuïtie in plaats van feiten, cijfers en analyses. Als gevolg hiervan biedt dit de mogelijkheid dat menselijke fouten aan de oppervlakte komen, waardoor het welzijn van de paarden en de reputatie van het bedrijf worden geschaad. Omdat professionaliteit en eerlijkheid belangrijk zijn in de paardenbranche, kan efficiënt stalbeheer met de juiste software een echte meerwaarde zijn. Het biedt stalmanagers de mogelijkheid om transparant te zijn over het hele proces en om de juiste beslissingen als experts te nemen op basis van historische gegevens over de paarden. Een revalidatieprogramma kan bijvoorbeeld worden gepland met de stalmanager en dierenarts en worden uitgevoerd door de grooms en ruiters met een notitie waarin om elke progressie wordt gevraagd.

→ Efficiënt stalbeheer zorgt daarom voor een gestroomlijnde informatiestroom en taken met betrekking tot de verzorging en het onderhoud van de paarden. Dit maakt het een essentiële aanwinst in elk paardenbedrijf dat in de toekomst wil groeien en succesvol zijn.

Wilt u meer informatie over efficiënt stalbeheer en ontdekken hoe equicty u hierbij kan helpen? Neem dan snel contact met ons op! We bespreken graag de verschillende opties met u.


21 Days Free Trial

Get full access to our easy-to-use digital stable management platform and experience instant impact on your stable’s efficiency

Already have an account? Sign in here

Almost set-up

what's the size of your organisation:
Are you also interested in following Add-ons?

21 dagen gratis op proef

Krijg volledige toegang tot ons gebruiksvriendelijke digitale stalbeheerplatform en ervaar onmiddellijke impact op de efficiëntie van uw stal

Heb je al een account? Meld je hier aan

Bijna klaar

Wat is de grootte van jouw organisatie:
Heb je interesse in volgende Add-ons?

Selecteer uw platform om in te loggen

Grow your business as an equicty partner

Thank you for your interest in a partnership with us.
Please, allow us to ask you some questions, so we can get back to you more specifically.

Laat uw bedrijf groeien als 'equicty partner'

Bedankt voor uw interesse in een samenwerking met ons.
Sta ons toe u enkele vragen te stellen, zodat we u op maat kunnen contacteren.

GEWELDIG!

Bedankt voor je inschrijving
voor een gratis proefperiode!

U ontvangt dadelijk een bevestigingsmail, gelieve op de link te klikken om je account te activeren

GEWELDIG!

Dankjewel voor het aanmelden
als promoter partner

U ontvangt binnen enkele seconden een bevestigingsmail van ons